Dealerovergang naar online verkoop met mycarena

Graph

Het wordt tijd dat autodealers overwegen om online te verkopen!

Maar wat is online precies in automotive?

We kennen allemaal het traditionele online verkoopplatform voor auto's waar je een auto online kunt verkopen. Maar dat concept is verouderd. Als je erover stil staat, dan zijn ze slechts advertenties uit de krant maar dan gedigitaliseerd.

Het is natuurlijk een zeer succesvol model, daar is niets mis mee. Maar de koper verandert snel.

De koper wilt een snelle en volledig online service.

We streven ernaar om de allereerste volledig online automotive e-commerce website te worden. Dealers de mogelijkheid geven om over te stappen naar het online verkopen van stockwagens.

Online sales

De Uber Eats of Deliveroo voor auto's

We willen dit zijn. Online bestellen, thuis bezorgd.

Dit is ons doel.

Maar er is een probleem. Tegenwoordig hebben bijna alle fabrikanten complexe auto-configuraties. In de meeste gevallen weet de verkoper u geld te besparen door de juiste opties te selecteren. Autokopers zijn dus nog steeds erg terughoudend om zelf een nieuwe auto te configureren.

Daarom kunnen we voorlopig niet volledig online gaan met nieuwe (bestelde) auto's.

Options

Auto's hebben te veel opties.

Elektrische auto's van de toekomst, zoals de Polestar 2 of ID3, hebben veel eenvoudigere configuratie-opties. Als toekomstige auto’s even eenvoudig opgesteld zijn, zullen autokopers het gemakkelijker hebben om de auto online te configureren.

Kies de motor, kleur, velgen, interieur, een paar packs en bestel online!

We zijn nog heel ver om dit overal te bereiken. Hoogstwaarschijnlijk zal het nog 5 jaar duren voordat de meerderheid van nieuwe auto's zo eenvoudig online kan worden geconfigureerd.

We richten ons op stockwagens

Het voordeel van stockwagens is dat dealers er een definitief prijskaartje aan kunnen hangen. Op deze manier toont ons zoekalgoritme de beste (uiteindelijke) prijs. Kortingen op nieuw te bestellen auto's, heeft te veel variabelen en kunnen niet van tevoren worden gedefinieerd.

Dus voor mycarena zijn stockwagens de juiste keuze.

Selection

We verwachten dat de koper die onze website bezoekt en een bestelling plaatst. Kopers zijn die de hele selectiefase al hebben doorlopen en nu op zoek zijn naar de beste prijs. Dit is de laatste fase van de autokoper, waar ze prijsaanbiedingen van verschillende dealers zullen vergelijken voor de beste deal.

We hebben deze fase radicaal veranderd door de meest unieke UI / UX voor prijsvergelijking in de auto-industrie te creëren. We hebben een algoritme ontwikkeld dat vergelijkbare deals groepeert, zodat een koper snel de juiste auto voor de beste prijs kan vinden.

Kosten op basis van je prestaties

Het klassieke verkoopplatform berekent de kosten op basis van het aantal auto's dat je online te koop hebt staan. Deze praktijk is de gemakkelijkste oplossing voor platforms, maar ook de duurste berekeningsmethode voor dealers.

Wij berekenen de prijs voor dealers op basis van hun eigen prestaties. Als je auto's online verkoopt, betaal je voor die auto een commissie. Alles wat je niet verkoopt; kost je geen cent.

Wij geloven dat deze wijze van berekening alleen mogelijk is voor platforms die een nauwe online integratie met de dealer hebben.

Wij zijn het enige beschikbare platform in België dat de prestaties van dealers en tarieven op basis daarvan meet.

Helemaal eerlijk.

Dus, vergroten we de concurrentie via ons zoekalgoritme?

Selesame car different price

Kort antwoord: nee.

Lang antwoord: dealers concurreren al tegen elkaar; we hebben het alleen toegankelijker (of voor de hand liggend) gemaakt voor de autokoper om deals te vinden en direct te vergelijken.

Maar de prijs is niet de enige factor bij de beslissing. Het is ook de locatie van de dealer en vooral de voertuigspecificaties.

Dus nee, we doen niets om de concurrentie te schaden. De consument die mycarena bezoekt, is dezelfde die dealers op zichzelf vergelijkt.

We zijn verheugd dat meer dealers zich bij mycarena aansluiten. Samen kunnen we ons voorbereiden op een nieuwe generatie automotive shopping.

Als je lid wilt worden van mycarena, neem dan gerust contact met ons op via het onderstaande formulier.

neem contact op
We reageren meestal binnen 24 uur!