Land Rover Discovery

De Land Rover Discovery Sport is een instap-SUV van het merk Land Rover. Hij is betaalbaarder dan andere auto's in het assortiment, maar net zo comfortabel en praktisch als ieder andere Land Rover.

7/10
mycarena beoordeling

Beoordeling op basis van collectieve beoordelingen van vertrouwde bronnen en interne experts.

Positive

Offroad-mogelijkheden

Veel ruimte

Comfortabele rit

Negative

Motoren zijn niet efficiënt

Infotainmentsysteem is traag

Betrouwbaarheid

Beter & Strakker

Deze nieuwe gefacelifte Discovery Sport heeft een aantal strakke exterieurupgrades waardoor hij er veel chiquer uitziet. De grotere grill en slankere LED-koplampen zien er fantastisch uit. Zeker met de nieuwe dynamische indicatielampjes. Het interieur heeft ook upgrades gekregen, onder andere de klimaatregeling heeft een opmerkelijke verandering ondergaan met ontwerpelementen van de Range Rover Sport. Het kreeg ook een nieuw infotainmentsysteem met Android Auto en Apple CarPlay.

Over infotainmentsystemen gesproken, zoals elke andere Land Rover, is de software niet zo intuïtief te gebruiken, vooral vanwege de lage snelheid. Ook de navigatie is niet zo goed, je kunt beter Maps of Waze gebruiken via Android Auto of Apple CarPlay.

Het interieurontwerp zal snel verouderen. Het heeft een zeer klassieke ontwerpvorm en niets spectaculairs. Je krijgt trouwens niet de "wow" -ervaring zoals in het interieur van een Range Rover Sport of zelfs de Evoque. De Discovery-lijn is het goedkopere niveau in de Land Rover-collectie, dat merk je vanaf het moment dat je in de auto stapt.

Hoe praktisch is het?

Wat erg goed is aan het interieur is de hoeveelheid passagiers- en opbergruimte. Land Rover wist in vergelijking met de pre-facelift-versie nog eens 48 liter opbergruimte vrij te maken. Er is veel hoofdruimte, knieruimte en voetruimte achterin. De auto is vrij breed voor 3 volwassenen in de middelste rij. Vervelend zijn echter de achterruiten, die gaan maar voor de helft naar beneden.

Er is ook een optie om twee stoelen achterin te plaatsen die perfect werken voor kinderen, maar helemaal niet bruikbaar zijn voor volwassenen. Met alle 7 stoelen op hun plaats is er bijna geen ruimte in de kofferbak. Zodra de achterste twee stoelen neergeklapt zijn, heb je alle ruimte. U kunt de stoelen op de middelste rij neerklappen met een druk op de knop aan de zijkant van de bagageruimte.

Als u USB-poorten achter in de auto wilt, moet u een optionele extra betalen, wat een onaangename verrassing is voor een premium auto.

Onder de motorkap zit een voetgangersairbag die bij een aanrijding een voetganger minder schade toebrengt en mogelijk levens kan redden! Dat is natuurlijk heel goed nieuws voor uw verzekeringsmaatschappij.

Met de optionele ClearSight-achteruitkijkspiegel kunt u overschakelen van uw gewone spiegel naar een camera voor het geval passagiers of bagage achterin uw zicht belemmeren.

Als het om off-road rijden gaat, zal deze Land Rover Discovery Sport elk alternatief uit Duitsland slopen. Het heeft een slim 4x4 aandrijfsysteem en een waaddiepte van 60 cm!

Dimensies

Lengte
459.7 cm
Breedte
190.4 cm
Hoogte
172.7 cm

Ruimte

Zitplaatsen
7
Bekerhouders
4
Kofferruimte
963 L

Prestaties, zuinigheid en prijs

Qua motorkeuzes is het heel eenvoudig. U kunt een 2L 4-cilinder dieselmotor krijgen met 3 verschillende vermogens: 150 pk, 180 pk en 240 pk. De 150pk is alleen voorwiel aangedreven en heeft alleen een handgeschakelde versnellingsbak. Elke andere Discovery Sport heeft een automatische versnellingsbak met 8 versnellingen en 4-wielaandrijving. Er zijn ook 2 benzineversies met wederom een 2L-motor: 200pk of 250pk.

De motoren zijn niet zo zuinig. De grootte van de auto en het gewicht hebben echt invloed op de prestaties. Dus je motor van 180 pk voelt aan als 150 pk. Ook het brandstofverbruik is niet zo goed als wat u van een diesel zou verwachten. Duitse alternatieven doen veel beter met motoreconomie en prestaties.

De Discovery Sport is heel gemakkelijk om door de stad te rijden, je zit hoog voor een goed uitzicht. Het zicht naar achteren is niet zo goed, maar het is toch vrij eenvoudig om te parkeren door de verschillende parkeerhulpsystemen en 360 ° camera.

De vering is zacht genoeg om over hobbels te rijden. De versnellingsbak is echter niet zo sportief. Het neemt zijn tijd om terug te schakelen als je plankgas geeft, dit vervelend zijn als je plotseling snel moet accelereren.

De Land Rover Discovery Sport een zeer verfijnde SUV die uw dagelijks rij behoeftes uitstekend zal uitvoeren.

Land Rover Discovery
Land Rover Discovery
mycarena prijs
Van 49.750
Gem. besparing 9.995
7/10
De Land Rover Discovery Sport is een instap-SUV van het merk Land Rover.

Ontdek uw droomauto

Vergelijk prijzen van auto's in voorraad

Reserveer risicoloos online