Land Rover Defender

Maak kennis met de nieuw ontworpen Land Rover Defender, een opnieuw ontworpen icoon voor de moderne tijd. Ongetwijfeld de beste terreinwagen ter wereld.

9/10
mycarena beoordeling

Beoordeling op basis van collectieve beoordelingen van vertrouwde bronnen en interne experts.

Positive

Intelligente offroad-software

Zeer coole looks

Voelt erg sterk aan

Negative

No proper off-road wheels (too big)

Discovery is better at seating seven

Reliability

De critici het zwijgen opleggen

De nieuwe Defender heeft veel kritiek gekregen van puristen vanwege het complete herontwerp van de originele Defender die begin jaren 80 werd gelanceerd. Maar Land Rover is vastbesloten dat ze een nog beter en solide product hebben gebouwd dan het oorspronkelijke platform. Het nieuwe monocoque chassis van de Defender is stijver dan elk ander chassis dat Land Rover ooit heeft gemaakt en dat helpt als je offroad rijdt. Sommigen klaagden ook dat het geen stijve assen heeft, maar dat maakt niet uit, want het heeft een allround individuele vering. De veerweg van de onafhankelijke wielophanging is 500 millimeter in combinatie met een optioneel mechanisch differentieel aan de achterzijde dat het doorslippen van de wielen tegenhoudt.

De 110-versie van de nieuwe Defender wordt standaard geleverd met luchtvering en is echt goed voor als je offroad wilt gaan. U kunt de rijhoogte verhogen om gemakkelijker over obstakels te rijden. Je tilt hem op tot maximaal 145 millimeter. Je krijgt een totale bodemvrijheid van 291 millimeter. De oude Defender heeft 250 millimeter bodemvrijheid - verbetering is het niet?

De nieuwe Defender zit nu boordevol intelligente software om de voertuigdynamiek aan te passen door het oppervlak te detecteren. De All-Terrain Progress Control (ATPC), die in feite een offroad-cruisecontrol is, doet er alles aan om over moeilijk terrein te gaan. Het is erg handig als u zich op erg gladde oppervlakken bevindt en u gewoon wilt relaxen.

Sensoren in de buitenspiegels meten de waterdiepte waardoor je veilig tot 0,9 meter diepte kunt waden. De oude Defender kon “maar” een halve meter diep in het water rijden. De nieuwe Defender is dan ook de beste op de markt voor als je wilt “zwemmen” met je auto.

De carrosserievorm van de originele Defender is zeer iconisch, vergelijkbaar met de originele Jeep en Mercedes-Benz G-Klasse. De nieuwe Defender heeft zijn doosvormige design behouden, maar ziet er nu ingewikkelder en moderner uit. Het heeft veel designelementen van de originele Defender behouden, zoals het reservewiel en het retro-interieur dat erg veel lijkt op het oude.

Hoe praktisch is het?

De zitpositie van de oude auto was erg oncomfortabel, terwijl het in de nieuwe Defender aanvoelt als elke andere moderne Land Rover. Ook de kwaliteit van het interieur maakte een enorme sprong voorwaarts, vergeleken met de oude harde kunststoffen in het vorige model. Alle materialen voelen zacht aan en hebben mooie lederen accenten rondom de auto. Het is allemaal erg goed, alleen de onderste delen van het interieur voelen goedkoper aan, maar ze zijn krasbestendiger dan zachter plastic. Je zult coole dingen opmerken, zoals de naam van de Defender op het dashboard, de zichtbare schroeven en de binnenbekleding in carrosseriekleur. Het voelt allemaal sterk, industrieel en toch zo luxueus aan. Het is allemaal heel goed doordacht.

Als je regelmatig mensen achterin je Land Rover Defender wilt vervoeren, heb je de 110-versie nodig omdat deze 5 deuren heeft en iets langer is dan de 3-deurs 90-versie. Er is genoeg ruimte achterin voor 3 volwassenen, aangezien de vloer achterin vrijwel vlak is. Je kunt de Defender 110 ook als 7-zits hebben. Maar wil je echt een goede 7-zitter, kies dan voor de Land Rover Discovery.

De Land Rover Defender kan er 3,5 ton achter trekken, als je kiest voor de optionele intrekbare trekhaak.

De kofferbak van de Defender is absoluut enorm met een totale capaciteit van 743L. De kofferbak heeft geen laadlip, dus het is eenvoudiger om dingen in en uit te nemen. Bij de luchtvering kun je de achterkant van de auto laten zakken via een knop in de kofferbak.

Dimensies

Lengte
475.8 cm
Breedte
199.6 cm
Hoogte
196.7 cm

Ruimte

Zitplaatsen
5
Bekerhouders
4
Kofferruimte
743 L

Prestaties, zuinigheid en prijs

De prijs is gestegen ten opzichte van de originele Defender. Dat is begrijpelijk, aangezien de nieuwe Defender zoveel meer waarde en bruikbaarheid met zich meebrengt. Het is een auto die u zou kunnen gebruiken als uw dagelijkse auto, dus de hogere prijs is begrijpelijk. Het komt ook overeen met het premium prijskaartje van het hele Land Rover-assortiment. Bekijk meer stockwagen deals op mycarena en u zult verrast zijn hoeveel u kunt besparen op een nieuwe Defender!

Qua motoren heb je twee benzine- en twee dieselopties. Er zijn drie motoren met een 4-cilinder, waarvan er twee diesel zijn. De benzine 4-cilinder is een 2L turbomotor met 300pk. Of er is een 3L Turbo 6-cilinder met 400 PK. De twee diesels zijn een met 200 pk en de andere met 240 pk. Het zijn allemaal geweldige motoren en in geen van beide zou je teleurgesteld zijn.

Als je op zoek bent naar een stoer ogende, comfortabele, prettig rijdende en ongelooflijk capabele off-roader dan moet je niet aarzelen om deze auto te kopen. Omdat deze nieuwe Defender echt de beste optie is.

Bekijk onze dealspagina om te zien hoeveel u kunt besparen op een nieuwe Land Rover Defender stockwagen.

Land Rover Defender
Land Rover Defender
mycarena prijs
Van €72.325
Gem. besparing €6.289
9/10
De nieuwe Defender, ongetwijfeld de beste terreinwagen ter wereld.

Ontdek uw droomauto

Vergelijk prijzen van auto's in voorraad

Reserveer risicoloos online