Land Rover Range Rover Velar

De Range Rover Velar past tussen de grotere Range Rover Sport en de kleinere Range Rover Evoque in het gamma. Het is een zeer elegant ogende SUV, maar vrij prijzig tegenover alternatieven.

8/10
mycarena beoordeling

Beoordeling op basis van collectieve beoordelingen van vertrouwde bronnen en interne experts.

Positive

Ziet er van alle kanten prachtig uit

Coole deurgrepen

Offroad-vaardigheid

Negative

Onintuïtief infotainmentsysteem

Zichtbaarheid

Prijzig

Misschien wel de meest stijlvolle SUV op de markt!

De Range Rover Velar is uw keuze als je een voorkeur geeft aan een goed uiterlijk tegenover prijs en ruimte. De auto ziet er van buiten heel chic aan. Met een binnenkant dat voorzien is van alle luxe materialen die je maar kunt wensen. Het infotainmentsysteem in deze Velar ziet er spectaculair uit met een indeling van drie schermen. Je krijgt een scherm achter het stuur, een scherm in het midden van het dashboard en een ander eronder waarmee je de instellingen voor klimaatregeling, rijmodus en stoelverwarming kunt wijzigen. Helaas is het infotainmentsysteem niet zo intuïtief en gebruiksvriendelijk als bij Duitse alternatieven.

Net als de grotere Range Rover kan het Velar-model ook uitdagende terreinen aan dankzij het Terrain Response-systeem dat is ontworpen om ritten over gras, grind, sneeuw, modder, zand en rotsen te beheren. Een vergelijkbare auto als de Range Rover Velar is de Alfa Romeo Stelvio, hij heeft een vergelijkbare grootte en een vergelijkbare ontwerpfilosofie. Beide auto's gaan voor een sportieve uitstraling en rijervaring.

Hoe praktisch is het?

Het gestroomlijnde ontwerp van de auto heeft de bruikbaarheid helemaal niet in gevaar gebracht. De Range Rover Velar heeft voldoende opbergruimte en plaats voor twee grote koffers. Waar het mooiere ontwerp een nadeel voor zorgt is het zicht, het slankere ontwerp zorgt voor een enorme dode hoek op de A-stijl en het zicht naar achteren. Hoewel hij kleiner zou moeten zijn dan de Range Rover Sport, is hij toch bijna net zo groot. Manoeuvreren door de stad is dus niet zo eenvoudig als de Evoque.

Dimensies

Lengte
479.7 cm
Breedte
193 cm
Hoogte
168.5 cm

Ruimte

Zitplaatsen
5
Bekerhouders
4
Kofferruimte
673 L

Prestaties, zuinigheid en prijs

Je kunt de Velar in tal van motorspecificaties krijgen, de minst presterende motor is de Diesel D180 - hij is pittig genoeg voor normaal rijden en de meest zuinige. Degene die je echt nodig hebt, is de D240, het is de beste motor op het gebied van prestaties en zuinigheid.

Bekijk gerust onze aanbiedingenpagina en vind de beste prijs voor de Land Rover Range Rover Velar.

Land Rover Range Rover Velar
Land Rover Range Rover Velar
mycarena prijs
Van 65.750
Gem. besparing 8.000
8/10
Een zeer elegant ogende SUV, maar vrij prijzig tegenover alternatieven.

Ontdek uw droomauto

Vergelijk prijzen van auto's in voorraad

Reserveer risicoloos online