2020 Jaguar F-Type Review

De sportwagen die de toekomst van Jaguar definieerde. De F-Type is een verbluffende GT-sportwagen ontworpen door Ian Callum. Die ook bekend staat om het ontwerpen van de Aston Martin Vanquish (2001) en Ford Escort Cosworth (1989).

8/10
mycarena beoordeling

Beoordeling op basis van collectieve beoordelingen van vertrouwde bronnen en interne experts.

Positive

Over-The-Air updates

Uniek ontwerp

Praktisch

Negative

Super kleine make-upspiegel

Zicht naar achteren wanneer de spoiler is uitgeklapt

Geen manueel versnellingsbak

De "betaalbare" GT-auto

Je hebt echt heel weinig opties voor een kleine sportieve GT-auto met de motor vooraan vanaf € 65.000. Het dichtst (in prijs) waarmee je de F-Type kunt vergelijken is de Aston Martin V8 Vantage, die begint rond € 150,000!

Het ontwerp van de F-Type is erg strak en functioneel. Hij is gemaakt van stevig aluminium, met enkele zeer grote panelen om de carrosserie sterker te maken. Alle ventilatieopeningen die u op de auto kunt vinden, zijn allemaal functioneel. De F-Type heeft zeer mooi geïntegreerde deurgrepen, die naadloos aansluiten op de carrosserie van de auto. Ga je voor de V8-versie, dan krijg je vier uitlaatpijpen in chrome die gedeeltelijk uitsteken. Er is ook een geïntegreerde spoiler die bij hogere snelheden optilt.

De achterlichten zijn nu zo iconisch voor het merk Jaguar. De F-Type was het eerste model dat werd geïntroduceerd met de lange smalle agressieve achterlichten die je op alle andere Jaguars kunt zien, behalve de XE en XF.

Het infotainment van alle Jaguar's is niet zo goed en de F-Type is daarop geen uitzondering. Ze zijn prima te gebruiken, maar zijn niet zo intuïtief als bij Duitse auto's. Je kan wel je telefoon verbinden via Apple Carplay of Android Auto.

Hoe praktisch is het?

De kofferbak heeft een inhoud van 300L. Niet veel, maar met slim inpakken kun je één grote bagage, één kleine bagage en twee kleine zachte tassen kwijt. Vrij praktisch dankzij het hatchback-ontwerp, je kunt hem best goed inpakken voor je lange roadtrip naar de Alpen!

De F-Type is een Grand Tourer-sportwagen. Wat betekent dat hij een mooie mix heeft tussen sportief rijden en comfort. De vering is dus niet stevig en kan goed tegen putten op de weg.

De auto heeft cruise control voor lange ritten op de snelweg. Maar hij heeft geen adaptieve cruisecontrol, wat erg jammer is. Dit soort features krijg je wel op bijvoorbeeld een BMW Z4, die ook veel goedkoper is in prijs.

Het heeft wel rijbaanassistentie, maar het is een heel basissysteem dat u slechts een klein beetje begeleidt. Het is niet volledig autonoom, dus eigenlijk vrijwel nutteloos.

Het is duidelijk dat de F-Type niet is gemaakt voor optimaal rijcomfort. Het is gemaakt om een boeiende sportwagen te zijn met voldoende comfortabele dynamiek om u een geweldige rit te bezorgen.

Dimensies

Lengte
447 cm
Breedte
192.3 cm
Hoogte
131.1 cm

Ruimte

Zitplaatsen
2
Bekerhouders
2
Kofferruimte
299 L

Prestaties, zuinigheid en prijs

De motoren starten met een 2L 4-cilinder benzinemotor die 300 pk produceert, alleen achterwielaandrijving heeft en een 0 tot 100 km / u in 5,7 seconden kan halen. Dan heb je drie V8-opties: een motor van 450 pk als vierwielaandrijving of achterwielaandrijving (beide doen 4,6 seconden) en een motor van 575 pk als alleen vierwielaandrijving (3,7 seconden).

De economie van de auto's is niet zo goed, maar daarom koop je toch niet een sportwagen, toch?

Alle modellen hebben een automatisch versnellingsback, maar het zijn wel semi-automatische versnellingsbakken met 8 versnellingen die je kunt schakelen met peddels aan het stuur. De bestuurder is nog steeds erg betrokken bij de bediening van de auto en het is zeker een heel andere ervaring dan met een handgeschakelde versnellingsbak.

Wat ook erg goed is uitgevoerd bij Jaguar is hoe ze een mooie toon uit de uitlaat produceren. Vooral is het V8-geluid zeer puur. Uniek in dit segment aangezien de meeste auto's zijn uitgerust met turbomotoren die het geluid van de auto dempen. De Jaguar V8-motoren zijn supercharged, ze zijn afhankelijk van de motor om de supercharger te laten draaien en een compressie te creëren.

De F-Type begint bij € 65.100, terwijl de cabriolet begint bij € 72.220.

Als je geïnteresseerd bent in deze auto, kijk dan gerust op onze deals pagina en kijk welke prijs mycarena je kan bieden voor een nieuwe stockwagen op voorraad.

2020 Jaguar F-Type Review
2020 Jaguar F-Type Review
mycarena prijs
Van 67500
Gem. besparing 13.2%
8/10
De sportwagen die de toekomst van Jaguar definieerde.

Ontdek uw droomauto

Vergelijk prijzen van auto's in voorraad

Reserveer risicoloos online