2021 Jaguar F-Pace Review

Is dit de mooiste SUV die er is? Maak kennis met de prachtig Brits ontworpen SUV, de nieuwe Jaguar F-Pace!

8/10
mycarena beoordeling

Beoordeling op basis van collectieve beoordelingen van vertrouwde bronnen en interne experts.

Positive

Aanwezigheid op de weg

Het interieurontwerp is fantastisch

Sportieve rijdynamiek

Negative

Stoelen kunnen zachter zijn

Motorprestaties

Stevige (harde) vering

Minimalistisch

De nieuwe F-Pace kreeg minimale exterieurupgrades om een slanker uiterlijk te krijgen. De carrosserie werd wat gladgestreken om efficiënter door de lucht te stromen en de stabiliteit op de weg te verbeteren. Het rooster is groter gemaakt met een mooi modern patroon. De koplampen lijken erg op de oudere versie, maar zijn intern verbeterd met een volledig adaptief LED-systeem. De nieuwe koplampen zijn 10 mm slanker en zien er net zo veel beter uit in vergelijking met de oudere versie.

Ook de achterkant is verbeterd. Nu met een sportiever en agressiever ontwerp. De opnieuw ontworpen bumper en achterklep accentueren de visuele breedte van de auto. De achterlichten hebben nu een 3D-effect dat we vaker zien bij nieuwere auto's. Het binnenste deel van de lamp bevat het lichtontwerp, terwijl de behuizing een groter stuk is.

De nieuwe 21-inch wieloptie is een echt pluspunt, aangezien het de uitstraling van de auto aanzienlijk verbetert. Het is een geweldige aanvulling op de R-Dynamic-lijn.

Als je voor het uitrustingsniveau R-Dynamic gaat. Krijg je een heel mooi geborsteld aluminium ontwerp rond de grill en uitlaatpijp. Het luxekarakter van de auto komt hierdoor nog meer naar voren.

Het interieur heeft ook een enorme make-over gekregen op het gebied van design en bruikbaarheid. De plaatsing en het ontwerp van het infotainment systeem is uniek op de markt. Het heeft een zwevend gebogen ontwerp op het centrale dashboard. Het wordt beweerd responsiever en intuïtiever in gebruik te zijn dan het oudere model. Gelukkig hielden ze het bij knoppen voor de verwarmingsregelaars, die een splitsing hebben tussen mechanisch en digitaal ontwerp. Het audiovolume wordt ook geregeld door een mooie knop op de middenconsole.
Het interieur van de stoel is ook enorm verbeterd. Met luxueuze kleurkeuzes en diamantgestikte patronen.

De nieuwe F-Pace zit boordevol technologie die u van een premium SUV mag verwachten. Zoals radargestuurde cruisecontrol, zelfsturing, noodremassistentie enzovoort. Maar de technologische ontwikkelingen hielden daar niet op. Nieuw bij deze F-Pace is actieve “noise cancellation”, voor een nog stillere rit, net als bij een premium hoofdtelefoon!

Hoe praktisch is het?

De deurvakken zijn vergroot voor meer opbergruimte. De middenconsole heeft een grote schuifdeur om spullen in op te bergen. Het is beter ontworpen en compacter, terwijl het de opslagruimte vergroot.

De ruimte achterin is ook geweldig. Je hebt genoeg van kneeroom en hoofdruimte (zelfs met het glazen panoramadak). Wat niet zo goed is, zijn de stoelen in Jaguars. Ze lijken veel minder vulling te hebben dan op bijvoorbeeld een BMW. De stoelen, vooral achterin, voelen erg hard aan en je zit behoorlijk rechtop (tenzij je het kiest met verstelbare stoelen). Het kan een beetje te krap zijn om drie volwassenen tegelijk achterin te dragen, vooral wat betreft voetruimte.

De kofferbak is groot genoeg net als alternatieven op de markt. Er is geen laadlip, dus het is heel gemakkelijk om zware dingen erin te plaatsen. Het zicht van achteren is echter niet zo goed.

De F-Pace is ook niet zo gemakkelijk te manoeuvreren in de stad. De auto is groot maar voelt ook groot aan als je ermee rijdt. U vertrouwt dus sterk op de sensoren en camera's die overal in de auto zijn aangebracht.

Dimensies

Lengte
473.1 cm
Breedte
193.6 cm
Hoogte
169.3 cm

Ruimte

Zitplaatsen
5
Bekerhouders
4
Kofferruimte
650 L

Prestaties, zuinigheid en prijs

In tegenstelling tot de E-Pace, dat niet zo goed rijdt. Is deze nieuwe F-Pace juist comfortabel en solide op de weg. Hij rolt niet rond als een Mercedes GLE en heeft tal van krachtige (maar veel duurdere) motoren om de snellere auto's op de weg bij te houden.

De langzaamste motor is de D165, een 2L Dieselmotor met 165pk en 0 naar 100km / u in net geen 10 seconden - wat helemaal niet goed is. De D200 AWD is degene die je nodig hebt, het is ook een 2L Diesel maar met 200 pk en doet 8 seconden tot 100 km / u. De D200AWD heeft een geweldig verbruik van 6,3 l / 100 km WLTP en is tegelijkertijd snel genoeg voor uw dagelijkse behoeften.

De vanaf prijs van de nieuwe F-Pace is € 55.350, -.

U koopt de F-Pace niet om praktisch of comfortabel te rijden; je koopt een F-Pace vanwege het verbluffende ontwerp. Het merkimago van een Jaguar waardoor je zich gelukkig voelt als je deze auto bezit. Het is anders dan een BMW of een Mercedes. Dit is een Jaguar. Een echt goede Jaguar.

2021 Jaguar F-Pace Review
2021 Jaguar F-Pace Review
mycarena prijs
Van €55.350
Gem. besparing 10%
8/10
Is dit de mooiste SUV die er is? Maak kennis met de Britse SUV!

Ontdek uw droomauto

Vergelijk prijzen van auto's in voorraad

Reserveer risicoloos online