Jaguar E-Pace Review

Chique compacte SUV met een sportieve uitstraling! Deze nieuwe E-Pace deelt veel componenten met de grotere en duurdere Jaguar F-Pace! Dit is jouw keuze als je iets kleiner en goedkoper wilt.

7/10
mycarena beoordeling

Beoordeling op basis van collectieve beoordelingen van vertrouwde bronnen en interne experts.

Positive

Sportieve looks

Technologie

Praktisch interieur

Negative

Rijdt niet sportief

Ongemakkelijke vering

Prijs

Anders...

Jaguar deed zijn uiterste best om deze nieuwe E-Pace anders en sportiever te maken in vergelijking met andere modellen in zijn klasse, de Land Rover Range Rover Evoque. Te beginnen met de prachtige bestuurders gerichte cockpit, geïnspireerd van de F-Type sportwagen. Hij lijkt ook erg op de Jaguar F-Type, vooral de achterlichten zijn bijna een exacte kopie van de sportwagen.

Kwaliteit is echter niet zoals de F-Type of Evoque, je ziet veel meer plastic in het interieur. Er is ook iets minder aandacht voor detail in bepaalde delen van het interieur, zoals het stiksel dat niet goed op de stoelen is uitgelijnd. Ondanks het lichte gebrek aan kwaliteit is de auto ook niet goedkoper. Voor een kleine SUV is de E-Pace naast de Evoque momenteel een van de duurste opties op de markt.

Enkele andere vervelende kenmerken van de E-Pace zijn dat de achterruiten niet helemaal naar beneden gaan, sommige passagiers krijgen misschien een hekel aan je chique sportieve SUV. Ook is de gezichtspunt van het infotainmentscherm bijna gekanteld naar de lucht, waardoor de schittering van de zon het soms moeilijk maakt om het te zien.

Over het infotainment gesproken, het is niet zo intuïtief dan Duitse alternatieven zoals Audi, BMW of Mercedes. Het is wel erg vriendelijk voor passagiers met de optionele Wi-Fi-hotspot. Het wordt ook geleverd met veel USB-connectiviteitspoorten, er zijn er 3 achteraan!

Het zicht naar achteren is niet zo goed. Maar je hebt de mogelijkheid om deze auto uit te rusten met een 360 ° camerabeeld, zeker nemen!

Hoe praktisch is het?

Er is 60L opslagruimte in de auto. Grotere spullen berg je gemakkelijk op in de deurbakken, zoals een fles water. De bagageruimte is iets minder dan die van zijn alternatieven, maar hij is nog steeds erg goed. De vloer in de kofferbak is redelijk vlak, waardoor je grotere spullen gemakkelijk kunt verschuiven.

Achterin is er voldoende ruimte voor passagiers. De hoofdruimte is geweldig, zelfs als je voor het optionele panoramische dak gaat. De voetruimte achterin is ietwat krap als je een langere reis maakt.

Dimensies

Lengte
439.5 cm
Breedte
190 cm
Hoogte
164.9 cm

Ruimte

Zitplaatsen
5
Bekerhouders
4
Kofferruimte
577 L

Prestaties, zuinigheid en prijs

De auto ziet er erg sportief uit, maar rijdt helaas niet zo. Omdat de E-Pace gebaseerd is op de Range Rover Evoque, voelt de auto op de weg aan als een traditionele SUV. Hij heeft een stevige vering, dus hij rolt niet veel. Maar als je over een hobbel rijdt, voel je het heel goed in de cabine. Het stuitert constant over de weg, het is helemaal niet soepel. De besturing voelt ook net geweldig aan, helemaal niet als een Jaguar.

De motoren moeten hard werken vanwege het gewicht, maar ondanks dat zijn ze nog steeds zeer zuinig. De dynamiek van de versnellingsbak is ook niet zo verfijnd in vergelijking met je Duitse alternatieven.

Deze auto is perfect voor jou als je van het merk Jaguar houdt en iets wilt dat luxe uitstraalt! Andere alternatieven dan de Evoque geven u niet dezelfde uitstraling. Maar als je iets nodig hebt dat beter rijdt en van betere kwaliteit is, ga dan voor een van de Duitse alternatieven zoals de BMW X1, Audi Q3 of Mercedes GLA.

Jaguar E-Pace Review
Jaguar E-Pace Review
mycarena prijs
Van € 43.799
Gem. besparing 17%
7/10
Een chique en sportief compact SUV! Jouw luxueuze keuze!

Ontdek uw droomauto

Vergelijk prijzen van auto's in voorraad

Reserveer risicoloos online