March 11, 2021 door Adeel Ahmed

Wordt NIO de grootste fabrikant van elektrische voertuigen ter wereld?

Wordt NIO de volgende Tesla? We hebben wat onderzoek gedaan naar dit Chinese merk en begrepen waarom hun strategie een wereldwijd bekend succesvol automerk kan worden.

Probeer mycarena!

Vind uw perfecte auto
Vergelijk deals
Online kopen

Opgericht door een internetgigant in China

NIO is in november 2014 opgericht door William Li, de oprichter van Bitauto en het NIO 333 Formula-E Team. Bitauto is de Chinese versie van de Autotrader die we kennen in het VK of de VS. Bitauto Holdings Ltd. werd in 2000 opgericht door Li. Het was Li's eerste grote bedrijf waar hij CEO en voorzitter was. In 2013 verkocht hij het bedrijf. Direct nadat William Li zijn eerste succesvolle bedrijf verkocht, werd NIO opgericht in november 2014. William Li investeerde zijn eigen geld in het bedrijf. In 2016 ontving NIO bijna een miljard investeringen van zijn partners en later dat jaar onthulden ze hun eerste auto, een tweedeurs coupé, de NIO EP9. De ontwikkeling duurde bijna 18 maanden. In een interview met 60 minuten kondigde Li aan dat NIO 10.000 eenheden produceerde in 2017 en 14.000 in 2018. Tesla bracht hun eerste model uit in 2008 nadat het werd opgericht in 2003. De Tesla roadster bereikte een totaal productieaantal van 2.500 na 4 jaar in 2012. Li zei ook dat het bedrijf hoopt in 2019 20.000 of meer exemplaren te kunnen leveren. Tesla is bezig om 500.000 auto's per jaar te produceren. NIO loopt nog ver achter in totale eenheden, maar hun groei is exponentieel sneller dan Tesla.

Dus hoe wordt het de grootste EV-fabrikant ter wereld?

Hun betrokkenheid bij de Formule-E laat zien hoe ver NIO gelooft in de toekomst van de elektrische auto. Het helpt hun bedrijf ook bij het ontwikkelen van nieuwe technologieën die uiteindelijk zullen worden geïmplementeerd in NIO productie auto's. Ze hebben al laten zien dat ze een zeer snelle auto kunnen bouwen met de NIO EP9. Ze beweren "een van de snelste elektrische auto's ter wereld" te hebben gebouwd. Met een Nürburgring Nordschleife-ronderecord van 6:45:9 in 2017. Het snelste ronderecord voor een verbrandingsmotor op de ring is in handen van de Mercedes-AMG GT Black Series met een 6:43:6. De snelste elektrische auto rond de ring is de Porsche Taycan Turbo S met 7:42. De uitdaging voor elektrische voertuigen rond de Nürburgring is de verhoogde accutemperatuur tijdens die intensieve minuten. Meerdere pogingen van Tesla waren mislukt toen ze probeerden de Taycan-tijd te verslaan. De NIO EP9 die rond de Nordschleife ging, heeft twee indirect watergekoelde lithiumbatterijen die zijn aangesloten op vier elektromotoren. De waterkoeling heeft bijgedragen aan de accutemperatuur. Ik ben er zeer zeker van dat deze technologie uit hun Formule-E-team is gehaald. Door hun betrokkenheid bij deze sport zal NIO een grote bedreiging worden voor de huidige (klassieke) automarkt van vandaag. Alle top automerken hebben een race geschiedenis, waarbij hun straatauto's een reflectie zijn van hun succes in de autosport. NIO is het enige volledig elektrisch automotive bedrijf dat deelneemt aan de Formule-E. Hun R&D van dat Formula-E team zal hen vooruithelpen om de meest technologisch geavanceerde elektrische voertuigen op de weg te hebben. Hun betrokkenheid bij de Formule-E zal ook hun merkwaarde naar een hoger niveau tillen, met een rijke geschiedenis in een professionele autosport.

Batterijwisseltechnologie

Terwijl Tesla en vele andere merken geloven dat snelle oplaadnetwerken de enige oplossing is voor het opladen van batterijen. Gelooft NIO in zowel superchargers (snelladers) als batterijwisselstations. NIO heeft 143 batterijwisselstations geïnstalleerd in 64 steden in China (25 december 2020 van scmp.com). Ze zullen hun netwerk van wisselstations blijven uitbreiden naast conventionele laadstations. Het station verwisselt een batterij in slechts 3 minuten, wat sneller is dan het tanken van een traditionele auto. Het zal bijna onmogelijk zijn om de normale oplaadprestaties van de batterij te evenaren tot een batterijwissel van 3 minuten met een lading van 100%. Onze smartphones kunnen niet zo snel opladen! Bij aankoop van een NIO-auto kunt u zelf kiezen of u de auto zonder accu wilt kopen. Dit betekent dat u gebruik maakt van de wisselstations en maandelijks een huur voor de batterij betaalt (BaaS = Battery as a Service). De batterijen op wisselstations worden automatisch gecontroleerd om er zeker van te zijn dat ze werken binnen de minimale batterijconditie-eisen.

Autonoom rijden

NIO test sinds 2016 de wegen van Californië voor de ontwikkeling van hun eigen software voor autonoom rijden. De Nio Autonomous Driving-technologie (of kortweg NAD) wordt aangedreven door 33 sensoren rond hun ET7 sedan-model en wordt geleverd als een optionele abonnementsservice voor de volledig autonome functie. Autonoom rijden is altijd een must geweest voor elektrische auto's. Terwijl Tesla een voorsprong heeft op ieder merk vanwege hun zeer geavanceerde autopilot software. Betekent het niet dat een merk als NIO niet in staat is om dezelfde technologie van Tesla te evenaren. Na verloop van tijd zullen we zeer weinig verschillen in de automatische piloot zien zodra de meeste grote merken erin zijn geslaagd een volledig autonoom systeem te ontwikkelen. Bedrijven zoals Continental die hardware ontwikkelen om geavanceerde rijhulpsystemen te ondersteunen, zullen het voor softwareontwikkelaars gemakkelijker maken om door middel van betere hardware nauwkeurigere gegevens te vertalen.

Hun ontwerp ziet er goed uit

Chinese automerken hebben geen goede reputatie op het gebied van design. Ze hebben vaak een Frankenstein-ontwerp gemaakt van verschillende bekende Europese merken. NIO heeft echter zijn eigen identiteit gemaakt. William Li nam het ontwerp van zijn auto's zeer serieus. Hij begon naar Europa te reizen en ontmoette in 2014 meer dan 100 auto-ontwerpers in een poging het juiste ontwerpteam voor zijn merk op te bouwen. Na talloze gesprekken ging Willam Li zitten met Kris Tomasson, voormalig Hoofd van Exterieur Ontwerp voor BMW i. Hij nodigde Kris uit naar Shanghai en liet hem de automarkt van China zien. Zijn laatste woorden voordat hij aan boord van het vliegtuig terug naar Duitsland ging, was: "De toekomst van de elektrische auto ligt in China". Dit betekent dat de Chinezen ver voorop lopen in de ontwikkeling van het elektrische voertuig en uiteindelijk leiders zullen worden in deze markt. Kris nam deze kans aan en bouwde een zeer getalenteerd team om hem heen in München, Duitsland. NIO is dus geen Chinees ontworpen product, het is Duits en ze hebben geweldig werk geleverd. NIO heeft zijn eigen ontwerptaal. Het is geen copycat van een ander merk, ze hebben prachtige modellen gebouwd die nu in China te koop zijn. Hun volgende beste creatie is de NIO ET7, hun allereerste sedan.

Gesteund door enorme investeerders

Verschillende bedrijven hebben in NIO geïnvesteerd, waaronder Tencent, Baidu en Lenovo. De interesse van grote techbedrijven zal NIO ondersteunen om hun toekomst in goede banen te leiden. Maar deze investeringsstrategie wekt ook veel vertrouwen en interesse op bij andere grote technologiebedrijven. Het NIO is er ook in geslaagd om bij veel investeringsondernemingen grote bedragen op te halen. Hun doel is om met snelheid de markt binnen te springen, eerst China en dan de rest van de wereld. NIO haalde General Motors in en werd de zesde meest waardevolle autofabrikant ter wereld met een marktkapitalisatie van $50,78 miljard.

Beurs

Niet alleen gingen grote investeringsmaatschappijen uit hun dak op NIO. Sinds de introductie op de New York Stock Exchange in september 2018. Steeg de waarde van minder dan $10 tot een piek van $61 in iets meer dan 2 jaar. Tesla bijvoorbeeld, klom van $4 in zijn beginperiode naar $800 op een bepaald piekpunt in januari 2021. Investeren in NIO in dit stadium zal nooit een slecht idee zijn. Het bedrijf bevindt zich in de beginfase van ontwikkeling en groei. Zodra het een populair automerk wordt, zal de beurswaarde gemakkelijk meer dan $400 bedragen.

Ze komen naar Europa

NIO-CEO William Li verklaarde: "We hopen in de tweede helft van het jaar (2021) de eerste tests te kunnen starten in landen waar elektrische voertuigen populairder zijn." Discover EV, een online EV-blog, nam contact op met NIO voor meer informatie waarin de Vice President van NIO Europe reageerde: “NIO heeft aangegeven eind 2021 de Europese markt te willen betreden en we werken hard aan dit plan. Alle verdere details zullen in de nabije toekomst worden bevestigd." Europa wordt de beste stap van NIO op weg naar groot succes. Europa is het grootste EV-continent met een toekomst gericht op motoren met een lage uitstoot. De aanstaande Euro 7-norm geeft de voorkeur aan elektrische auto's en maakt een einde aan auto's met natuurlijke aanzuiging (voor grote autofabrikanten). NIO zal hoogstwaarschijnlijk de landen kiezen met de hoogste EV-verkopen. Dit wordt Noorwegen bovenaan, gevolgd door Zweden, Nederland en Duitsland.

Hoeveel kost een NIO EV hier?

De goedkoopste NIO-auto na overheidssubsidies is de NIO ES6 SUV met een prijs van 273.600 yuan ($39.553 of €33.420) zonder eigenaar van het batterijpakket, tegenover 343.600 yuan ($49.700 of €41.970) inclusief het pakket. De NIO ES6 (485 cm) is met 26,6 cm iets langer dan de nieuwe Volkswagen ID4 (458,4 cm). De Tesla Model X (504 cm) is veel langer en niet vergelijkbaar met de NIO ES6. De ID4 is dus de best vergelijkbare auto met de ES6. De ID4 begint bij € 52.005 in België, terwijl de NIO ES6 € 41.970 kost. Het is zeker veel goedkoper, maar als je de batterij gaat huren is het prijsverschil is bijna € 20.000! Zeker voor leasemaatschappijen zal het aanbod van BaaS (Battery as a Service) erg interessant zijn om de total cost of ownership erg laag te houden en daarmee de leaseprijs. En dit is wat de CEO heeft gezegd over de prijzen voor Europa: "Wij geloven dat met BaaS meer klanten van benzineauto's elektrische voertuigen zullen overwegen".

Hoe mycarena kan werken met NIO

Bij Mycarena draait alles om het bieden van de beste prijzen aan autokopers door middel van prijsgegevens die we delen met dealers. Met de gegevens die aan dealers worden verstrekt, kunnen ze de marktbehoeften analyseren en in ruil daarvoor concurrerende prijzen aanbieden. De NIO-prijsstrategie met BaaS is een categorie die we kunnen benadrukken in onze mycarena User Interface. We voorspellen een toekomst waarin het bezitten van een auto op abonnement een veelgebruikte optie zal zijn. Het is probleemloos en in lijn met de behoeften van onze aankomende "Spotify / Netflix" -generatie. Mycarena zal altijd streven naar prijstransparantie en de beste deals op de markt presenteren. Met NIO, dat een minimale fysieke showroomaanwezigheid zal hebben, zal online zijn op alle verkoopplatforms van groot belang zijn. We hopen dus echt de NIO-reeks auto's te presenteren, met hun BaaS-optie binnenkort geïmplementeerd op mycarena. We kunnen nu al zien dat hun auto's een nieuwe prijsstandaard gaan zetten voor EV's. Na het lezen en analyseren van NIO in detail. Voel ik het potentieel van dit bedrijf als het volgende grote automerk. Het is geen project meer op papier, het is een operationeel bedrijf dat met volle kracht de markt binnenkomt.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld u aan voor de mycarena-nieuwsbrief door hieronder uw e-mailadres in te voeren om regelmatig updates te ontvangen met onze nieuwste video's, recensies, nieuwsverhalen en blogposts uit de hele autowereld. U kunt zich op elk moment afmelden voor deze e-mails.