March 05, 2021 door Adeel Ahmed

Is Jaguar E-Pace een goede auto?

De Jaguar E-Pace is een instap SUV en de goedkoopste auto van het merk Jaguar. Door het lagere budget is het gebruik van hoogwaardige materialen in de E-Pace beduidend minder dan bij hun grotere en duurdere modellen zoals de F-Pace SUV. Jaguar-auto's zijn het best gedefinieerd vanwege hun prachtige ontwerp. Ze zien er erg sportief en tegelijkertijd elegant uit. De waarde van het merk is door hun erfgoed en premiummodellen zeer prijzig gebleven. De E-Pace is dus misschien een goede auto, maar niet per se "goed genoeg" voor de prijs die u betaalt als u hem vergelijkt met goedkopere alternatieven.

Probeer mycarena!

Vind uw perfecte auto
Vergelijk deals
Online kopen

Is de Jaguar E-Pace volledig elektrisch?

Helaas is de E-Pace niet leverbaar met een elektrische aandrijflijn. De E-Pace is verkrijgbaar in benzine- en dieselmotorvarianten met mild hybrid technologie. Door de lage verkopen van de hele Jaguar Land Rover-groep worstelt het bedrijf om de concurrentie voor te blijven, vooral tegen Duitse merken. Terwijl concurrenten zeer efficiënte motoren gebruiken door middel van hybridisatie, heeft de Jaguar Land Rover-groep zeer weinig hybride motoren in het aanbod. A-merken als Audi, BMW en Mercedes hebben bijvoorbeeld allemaal volop elektrische en hybride modellen te koop. Jaguar heeft vrijwel geen hybride motorvarianten en slechts één volledig elektrisch model te koop (I-Pace). Dit geeft ook aan dat hun motoren niet up-to-date zijn in vergelijking met andere op de markt. Dat is best jammer voor een merkgroep die als premium wordt beschouwd.

Wat is de prijs van een Jaguar E-Pace?

De vanaf prijs van de Jaguar E-Pace ligt net boven de € 30.000, -. Een mooi uitgeruste standaard E-Pace P160 met automaat vind je voor € 31.990, -. Je mag de auto verwachten met led-koplampen, parkeersensoren met achteruitrijcamera en een regensensor. Het duurste model kan oplopen tot € 66.500 voor een Plug-in Hybrid P300 die 300 pk produceert. Verwacht je aan opties als een automatisch sluitende achterklep, elektrisch verstelbare stoelen, 20 inch wielen, stoelverwarming, regensensoren en cruise control.

Is het betrouwbaar?

Volgens een rapport van WhatCar bleek de E-Pace de minst betrouwbare premium-gezins-SUV te zijn die nog steeds te koop is. Betrouwbaarheid is een veelvoorkomend probleem bij alle modellen van Jaguar en Land Rover. De nieuwe E-Pace is misschien nog steeds niet zo goed in vergelijking met bijvoorbeeld een Audi Q3. Kwesties variëren van mechanisch tot kwaliteitscontrole. Over het algemeen was de ervaring van veel eigenaren met de dealer erg goed. De dealers zijn ervaren om de problemen zeer snel aan te pakken en de eigenaren tevreden te houden.

Is het de goedkoopste Jaguar?

Ja, de Jaguar E-Pace is het instapmodel SUV en het goedkoopste model dat momenteel te koop is. De vanafprijs met kortingen kan in de buurt van € 30.000 liggen. Als u aanbiedingen voor de nieuwe Jaguar E-Pace wilt vinden, zorg er dan voor dat u mycarena gebruikt om de meest scherp geprijsde E-Pace te vinden.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld u aan voor de mycarena-nieuwsbrief door hieronder uw e-mailadres in te voeren om regelmatig updates te ontvangen met onze nieuwste video's, recensies, nieuwsverhalen en blogposts uit de hele autowereld. U kunt zich op elk moment afmelden voor deze e-mails.