January 22, 2021 door Adeel Ahmed

Online autoprijs vergelijkingssite

Wat is een online autoprijs vergelijkingssite? Wat zijn de voordelen? En waarom zou jij dit gebruiken? Alle vragen rond een prijs vergelijkingssite en mycarena zullen wij hier proberen te beantwoorden. Let’s go!

Probeer mycarena!

Vind uw perfecte auto
Vergelijk deals
Online kopen

Prijs vergelijkingssites bestaan al heel lang.

Jij gebruikt het zelfs heel vaak zonder te beseffen. Neem Google, telkens wanneer je op zoek gaat naar een bepaald product bijvoorbeeld de laatste nieuwe iPhone. Dan laat Google je meteen prijzen zien van enkele handelaars via Google Shopping. De eerste in de lijst is telkens de goedkoopste en beste beoordeelde verkoper. Dit is een algoritme dat Google heeft gecreëerd om het je leven gemakkelijker te maken bij het zoeken naar de beste prijs!

Een prijs vergelijkingssite kan zeer verschillend zijn in werking.

Google is er een van, maar je kent waarschijnlijk ook Tweakers of Trivago. Tweakers is een pricewatch website, hier vergelijk je ook de prijzen maar zie je de prijsevolutie van een bepaald product. Zo weet je tot hoever de prijs is gezakt of juist niet. Je ziet meteen ook verschillende aanbieders van hetzelfde product, jij bepaalt van wie je het wilt kopen. Tweakers verdient op leads, iedere keer dat een bezoeker via de Pricewatch doorklikt naar een webwinkel, verdienen ze geld. De prijzen voor een zogenoemde click-out verschillen per productcategorie en lopen uiteen van enkele centen tot enkele dubbeltjes. Trivago vergelijkt hotel deals van verschillende hotel boeking sites. Hier zie je geen prijsevolutie, maar alle prijzen van aanbieders voor een bepaald hotel. In de meeste gevallen kiest een koper de prijs van de goedkoopste aanbieder.

Zelfs binnen de automotive sector zijn er heel wat verschillende type websites.

Carwow is een bekend voorbeeld in Europa, zij hanteren een “reverse marketplace” model. Hier ontvangt de klant meerdere prijsoffertes van verschillende aanbieders. De klant maakt zijn eigen gepersonaliseerde auto en stuurt dat door aan Carwow. Dan zorgt Carwow ervoor om zo veel mogelijk verkopers te contacteren en prijzen terug te ontvangen. De klant krijgt dit te zien en maakt dan een keuze.

Hoe werkt mycarena?

Wij zijn ook een prijsvergelijkingssite maar een geheel andere twist. Wij werken enkel alleen met nieuwe stockwagens, omdat dit type wagen altijd de beste prijs heeft. Wij hanteren twee manieren om naar de beste prijs te zoeken en te vergelijken. Je ziet op de site alle stockwagen prijzen, inclusief korting. Of kan je ons vragen om stockwagens te zoeken aan de hand van alerts. Wij sturen je regelmatig alerts van stockwagens die in je criteria passen.

Wat zijn de voordelen van een prijsvergelijkingssite?

Voor een klant, heel wat! Je bespaart uiteraard heel wat euro’s om je aankoop via een prijsvergelijkingssite te doen. Zo ben je zeker om op dat moment een juiste aankoop te doen. Zeker in de autosector kunnen de prijzen van dealers zeer verschillend zijn. In plaats van manueel offertes op te vragen, zou het handiger zijn om sites zoals carwow of mycarena te gebruiken.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld u aan voor de mycarena-nieuwsbrief door hieronder uw e-mailadres in te voeren om regelmatig updates te ontvangen met onze nieuwste video's, recensies, nieuwsverhalen en blogposts uit de hele autowereld. U kunt zich op elk moment afmelden voor deze e-mails.